Theme Activities Throughout the YearBarnen på förskolan är indelade i åldersgrupper om 4-6 barn i varje grupp med en pedagog i varje grupp. Där får de utforska vårt aktuella tema i olika former samt leka både ute och inne.

Vi arbetar alltid med ett tema som genomsyrar hela vår verksamhet. Några av våra tidigare teman har varit Dinosaurier, Vår närmiljö, Kroppen och Insekter. Genom sång och musik, skapande, lek, sagor och experiment lär sig barnen på sin egen nivå i de olika åldersgrupperna. Vi arbetar aktivt med läroplanen för förskolan och barnen blir på ett lekfullt sätt introducerade i teknik, matematik, naturkunskap, språk och skapande.

Tema Havet 2021 Oceanroom lever just nu upp till sitt namn! Vi har just nu ett eget ”hav” att kliva in i, att leka i och att vila i. En dag stod den bara där – kuben, som var klädd i olika tyger och med innevånare som alla hör hemma i just havet. Vad roligt och spännande! Vår planerade resa till havet kunde vi inte genomföra, men vi har flera gånger besökt ankdammen i Fullersta.Lek och rörelse: Inne i kuben hittade vi många fina mjukdjur att leka med. Det var hammarhaj, havssköldpadda, rocka och pingvin. Många roliga lekar tog fart! I Rådsparken har vi haft cross-training med havstema: Vi har kravlat fram som krabbor, galopperat som sjöhästar, ”flugit” som rockor och mycket mer!

Naturkunskap: Vi har lärt oss namnet på många djur som finns i havet. Vi har lärt oss mer om vad som finns i havet, vad som måste finnas där för att djuren ska leva och må bra.

Samhällskunskap: När vi gick till ankdammen såg vi att det inte bara fanns vatten och växter där. Det var även mycket skräp. Vi pratade om att djuren blir sjuka om det är skräp i havet och vad vi kan göra för att hjälpa till. Vill vi hjälpa till? Ja, såklart vi vill! På med plasthandskar och fram med soppåsar – vi hjälpte till att plocka skräp och lägga på rätt ställe för att göra vattnet och miljön renare och bättre för både djuren och för oss själva.

Skapande: Även workshop har förvandlats till ett litet hav! Där simmar just nu både fiskar i olika färger, skimrande manet och glittriga sjöhästar. Vi har jobbat med olika material och tekniker.Språk: Genom sånger, sagor, bilder, filmer och faktaböcker har vi lärt oss mycket om hur havet ser ut och vad som finns där. Vi har sjungit om hajar, båtar och sköldpaddor, och spelat spel. Sagopåse och bok om Ellen på stranden och en hel hink med krabbor har också varit roligs att leka med.Matematik: Med hjälp av att fiska upp mattefiskar har vi övat på att koppla ihop mängd och siffra. Och flera fina spel och pussel och appar har vi jobbat med. Ett stort golvpussel var ganska svårt, då fick vi hjälpas åt för att få ihop det! Krabborna kan man räkna, ställa på rad eller sortera efter färg.

Vi använder cookies